ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

H Τουρκία βοηθούσε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες στήριζαν το ΡΚΚ

Πανικό έχει προκαλέσει στις αμερικανικές αρχές αλλά και σε πολλές κυβερνήσεις η επικείμενη δημοσιοποίηση από τη WikiLeaks απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που ετοιμάζονται να διοχετευθούν σε εφημερίδες και περιοδικά όπως Guardian, Spiegel, New York Times...
Η επικείμενη δημοσιοποίηση αφορά 2,7 εκατ. έγγραφα του Πενταγώνου, δηλαδή επτά φορές περισσότερα ντοκουμέντα από τα 400.000 που είχαν διαρρεύσει τον Οκτώβριο κι αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ.
Στα προς δημοσιοποίηση στοιχεία προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είχε βοηθήσει την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στήριζαν το ΡΚΚ.

Επίσης λεπτομέρειες για διεφθαρμένους πολιτικούς στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Η πληροφορία για τη σχέση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αl Ηayat», που εκδίδεται στο Λονδίνο, ενώ η αμερικανική «Τhe Washington Ρost» έγραψε την πληροφορία για το ΡΚΚ. Η ισραηλινή εφημερίδα «Ηaaretz» ανέφερε πως τα τηλεγραφήματα ενδέχεται να θίγουν και τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις. Γι' αυτό και το υπουργείο Εξωτερικών ήρθε από νωρίς την Παρασκευή σε επαφή με την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νορβηγία, ώστε να τις ενημερώσει σχετικά με την επικείμενη δημοσίευση των εγγράφων.
Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημοσίευση των εγγράφων αυτών συνομίλησαν τηλεφωνικά ο αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών».
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί διπλωμάτες ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για πιθανή αναφορά και της χώρας μας στα απόρρητα έγγραφα που η Wikileaks ετοιμάζεται να αποκαλύψει. Τα έγγραφα αφορούν την περίοδο 2006 - 2009 και σχετίζονται με τις συζητήσεις για το ΝΑΤΟ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τις σχέσεις με την Αλβανία.
 star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου