ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μακάβριο εύρημα στο Κατάκολο

Από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπολογίζεται πως βρισκόταν θαμμένος αγνώστου ταυτότητας άνθρωπος στο βουνό του Κατακόλου, κάτω από ένα μεγάλο βράχο. Ο σκελετός του ήρθε στο φως το πρωί της Παρασκευής, όταν εργάτες έσκαβαν για να φτιάξουν μια μάντρα αντιστήριξης.

Οι εργάτες είχαν φτάσει σε βάθος μισού μέτρου, όταν ανάμεσα στα χώματα είδαν να ξεπροβάλουν οστά. Αρχικά πίστεψαν ότι ίσως επρόκειτο για κάποιο ζώο, όμως γρήγορα κατάλαβαν πως μπροστά τους είχαν το σκελετό ενός ανθρώπου.
Το πρώτο που έκαναν ήταν να καλέσουν την Αστυνομία, που έφτασε στο σημείο για να εξετάσει περί τίνος πρόκειται. Ήταν σαφές, από την κατάσταση που παρουσίαζαν τα οστά, ότι βρίσκονταν μπροστά σε σκελετό ανθρώπου που είχε πεθάνει αρκετές δεκαετίες πριν. Οι αστυνομικοί μετέφεραν τα ευρήματα στον ιατροδικαστή Πύργου που, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ανέφερε πως ο θάνατος επήλθε τουλάχιστον σαράντα χρόνια πριν.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που επιλήφθηκε της υπόθεσης εκτιμά πως πρόκειται για θύμα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που οι Γερμανοί διατηρούσαν πολυβολεία στο Κατάκολο. Μια εξέταση με τη μέθοδο του άνθρακα, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις Αρχές, θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

 ΠΗΓΗ :http://politrella.blogspot.com/2010/11/blog-post_6350.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου