ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ηλεία προς… αποφυγήν

Και την Ηλεία αναφέρει ως παράδειγμα προς αποφυγήν για το χάλι που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα 99,5».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν προσφέρουν και αυτά θα πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να συγχωνευτούν. «Το κόστος λειτουργίας τους είναι τεράστιο» υποστήριξε.

Ως παραδείγματα ανέφερε πως περιοχές όπως η Ηλεία και η Αργολίδα, αλλά και η βόρεια Ελλάδα διαθέτουν περισσότερα νοσοκομεία απ' όσα είναι απαραίτητα, την ώρα που «το Αττικό Νοσοκομείο, το καλύτερο που διαθέτουμε, υπολειτουργεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο όσοι αντιδράσουν σε αυτά τα μέτρα «θα είναι άσχετοι» ή «έχουν καλοβολευτεί και θέλουν να διατηρηθούν αυτές οι δομές».

Πηγή: iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου