ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  news-foles-hleia.jpg Εμφανίσεις:  9 Μέγεθος:  16,7 KBΑσυνείδητοι δηλητηριάζουν με φόλες το τελευταίο διάστημα δεκάδες σκυλιά στην Ηλεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, πριν λίγες ημέρες, στην περιοχή της Κυλλήνης, κτηνοτρόφος έριξε φόλα σε σκυλί που ήταν εντός περιφραγμένου χώρου, ισχυριζόμενος ότι με το γάβγισμά του ενοχλούσε το κοπάδι του.

Δυστυχώς το άτυχο ζώο πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους χωρίς να προλάβει να του προσφέρει βοήθεια ο κτηνίατρος.
Οι κυνηγοί της Ηλείας καταγγέλλουν ότι οι ασυνείδητοι με τις φόλες «χτυπούν» οργανωμένα και στο δάσος της Φολόης.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καταπατούν δασικές εκτάσεις, τοποθετούν φόλες περιμετρικά της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση των κυνηγών και να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους.
Όπως αποκάλυψε στην Ελευθεροτυπία η διευθύντρια της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας, Π. Σπυροπούλου, παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες και στην Κρέστενα με το θάνατο από φόλες δύο σκυλιών που ζούσαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο.
Επιπλέον, η κ. Σπυροπούλου υπενθύμισε επίσης τη φρικτή θανάτωση αλόγου από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2010, μια υπόθεση που δεν έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί μήνυση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηλείας.
πηγη :econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου