ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Έτρεξε 365 μαραθώνιους μέσα σε έναν χρόνο!

Ο Βέλγος μαραθωνοδρόμος Στέφααν Ένγκελς, γνωστός και ως “Marathon Man” κατάφερε το ακατόρθωτο.

Ξεκίνησε το τρέξιμο πριν από έναν χρόνο από το Βέλγιο. Από τότε τρέχει κάθε ημέρα έναν μαραθώνιο, έχοντας διασχίσει επτά χώρες.

Ο “Marathon Man” ολοκλήρωσε τον τελευταίο μαραθώνιο της χρονιάς στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αφού διενυσε συνολικά τρέχοντας 15.000 χιλιόμετρα μέσα σε έναν χρόνο.

Ο 49χρονος αναφέρει ότι το να τρέχει μαραθώνιο του έχει γινει πια ρουτίνα. Ο μέσος όρος του χρόνου του είναι περίπου τέσσερις ώρες και η καλύτερη επίδοσή του 2 ώρες και 56 λεπτά.

Και όλα αυτά από έναν άνθρωπο που όταν ήταν παιδί οι γιατροί του είχαν πει να μην κανει αθλητισμό γιατί υπέφερε από άσθμα...

Η  ανεξάντλητη δύναμη του ανθρώπου.Απίστευτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου