ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος"

Τον κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας επισημαίνει και πάλι η «The Wall Street Journal» στην ηλεκτρονική έκδοσή της, τονίζοντας ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Κάνοντας αναφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας το άρθρο τονίζει πως η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων ελληνικού χρέους κοστίζει σήμερα 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ το αντίστοιχο κόστος ασφάλισης ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα.
«Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί, αλλά για το πότε», επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Επικαλείται μάλιστα αναφορά προέδρου μεγάλης τράπεζας, ο οποίος δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».
pelekis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου