ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ!

Καλή η απόφαση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του Μνημονίου, αλλά από μόνη της δεν δικαιολογεί τις χαρές με τις οποίες αντιμετωπίστηκε από την Αθήνα. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή απαλλάσσει από την .αφόρητη πίεση της τριετίας, αλλά σίγουρα συνοδεύεται και από άλλους όρους.

Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι
ακόμα δεν την έχουμε στο χέρι, αφού μία τέτοια αλλαγή θα πρέπει να ψηφιστεί και από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών.
Και εδώ ακριβώς μπαίνουν τα ερωτήματα για το τι θα γίνει αν η Σλοβακία, που είχε βάλει προσκόμματα για τη συνέχιση της στήριξης, θα ψηφίσει τώρα την παράταση του χρόνου αποπληρωμής.
Καλό κουράγιο µε τον τρόπο του ευχήθηκε στους Ελληνες χθες, µετά τον Ολι Ρεν, ο σύµβουλος του Πρωθυπουργού, Ιταλός Τοµάσο Πάντοα-Σιόπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος έχει παιδιά 15 χρονών µπορεί να τους πει ότι... στα 30 τους η Ελλάδα θα προχωρεί δυναµικά.
Tουλάχιστον 10-15 ακόµη χρόνια λιτότητας µας περιµένουν πριν βγούµε από το τούνελ και επανέλθουµεσε µια περίοδο ευµάρειας, υπολόγισε ο πρώην υπουργός Οικονοµικών της Ιταλίας, µιλώντας σε συνέδριο τουΕλληνοαµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου στην Αθήνα. ∆ενθα είµαστε, βεβαίως, είπε, όλα αυτά τα χρόνια «στην εντατική». Η επείγουσα φάση θα περάσει ίσως σε τρία χρόνια, αλλά θα παραµείνουµε «στο νοσοκοµείο» για πολύ καιρό ακόµη.
«Ο µήνας του µέλιτοςµε το ∆ΝΤκαι την Ευρωπαϊκή Ενωση δενπρέπει να δηµιουργεί την ψευδαίσθησηότι η σελίδαγύρισε. Είναι θέµ α ετών, όχι µηνών», παρατήρησε.
Σε ανάλογοµήκος κύµατος, ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πει λίγο νωρίτερα ότι ναι µεν το Μνηµόνιο δεν θα παραταθεί µετά το 2013, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι αίρονται οι υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως µέλος της Νοµισµατικής Ενωσης του ευρώ. Ναι µεν, είπε, µετά το 2013 θα υπάρξει «µια µεγαλύτερηάνεση που θα επιτρέψει να µοιραστεί ένα κοινωνικό µέρισµα στους ασθενέστερους», αλλά ηχώρα θα είναι συνεχώς υποχρεωµένη να έχει πρωτογενή πλεονάσµατα, αν θέλει να ελέγξει τη βόµβα του δηµοσίου χρέους. «Μιαχώρα που έχειτο µεγαλύτερο δηµόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει την πολυτέλεια να πει “τελειώσαµε”», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου