ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Google Earth για τον Πύργο

Το πρώτο τρισδιάστατο κτίριο στην δορυφορική απεικόνιση της πόλης του Πύργου στο ιδιαίτερα δημοφιλές λογισμικό της Google Earth που όλοι πλέον χρησιμοποιούμε, είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος εμφανίζεται χρησιμοποιώντας το σχετικό εργαλείο του προγράμματος (3d buildings). Με τη δυνατότητα αυτή ο χρήστης μπορεί να δει το κτίριο σε τρεις διαστάσεις, παρατηρώντας όλες του τις πλευρές ακόμη και λεπτομέρειες των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών. Ολόκληρες πόλεις έχουν δημιουργηθεί κατʼ αυτό τον τρόπο πάνω στη σφαίρα της Google Earth και για την περιοχή της Ηλείας είναι η δεύτερη τρισδιάστατη απεικόνιση, καθώς υπάρχουν ακόμη και τα μνημεία της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόσφατα μάλιστα η Google Earth ανανέωσε και τις δορυφορικές φωτογραφίες που συνθέτουν την Ηλεία, καθώς η προηγούμενη εικόνα ήταν του 2002. Έτσι εμφανίζεται ολοκληρωμένη η δημοτική αγορά Πύργου, καινούριες πολυκατοικίες, ενώ μπορεί κανείς να δει πώς φαίνονται από το διάστημα οι καμένες περιοχές της Ηλείας. ν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα προγράμματα που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όσο για τα τρισδιάστατα κτίρια, μπορούν να κατασκευαστούν σχετικά εύκολα από τους χρήστες, με άλλο λογισμικό της Google Earth.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου