ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΣε αναμόρφωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, προχωράει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τη Δευτέρα, οι αλλαγές τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Απριλίου. Με την αναμόρφωση, το υπουργείο στοχεύσει στην επαναφορά της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του συστήματος, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα χρηματισμού που παρατηρούνται.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο αποτελείται από 4 βασικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διαφάνεια της διαδικασίας ανάδειξης νέων εκπαιδευτών οδηγών. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων μαθημάτων, έλεγχος των φορέων εκπαίδευσης και δημιουργία φορέα εποπτείας και ελέγχου της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Η δεύτερη ενότητα έχει να κάνει με τη διασφάλιση της ποιότητας και διαφάνειας στην εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών. Για το λόγο αυτό προβλέπεται η εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου κάθε σχολής, η καθιέρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε εκπαιδευτές και ο καθορισμός αυστηρότερων κυρώσεων σε παραβάτες εκπαιδευτές.

Στόχος της τρίτης ενότητας είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών με την καθιέρωση τακτικών σεμιναρίων σε παλαιούς εξεταστές και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εξεταστών.

Η τέταρτη ενότητα έχει να κάνει με απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα το υπουργείο υπόσχεται ότι ο υποψήφιος οδηγός θα χρειαστεί μόνο μία επίσκεψη στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η άδεια οδήγησης θα του αποστέλλεται στο σπίτι του από του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, από σήμερα αναρτάται επίσης στον ιστότοπο του Υπουργείου, η ύλη των βιβλίων για τους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να τα αγοράζουν.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ηλεκτρονικά τα εγχειρίδια θεωρητικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, φορτηγών και το εγχειρίδιο για επαγγελματική οδήγηση λεωφορείου και πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.
sfinaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου