ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Οι αποδείξεις που μετρούν στο αφορολόγητο!

Τις αποδείξεις για τις δαπάνες που πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούµενος...
προκειµένου να «κτίσει» το αφορολόγητο όριο, καθώς και εκείνες που δεν λαµβάνονται υπόψη, περιγράφει αναλυτικά ο οδηγός του υπουργείου Οικονοµικών.
Κατ’ αρχάς... οι φορολογούµενοι πρέπει να γνωρίζουν πως για ατοµικό εισόδηµα µέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόµιση αποδείξεων.
Αν το εισόδηµα είναι έως 12.000 ευρώ, τοελάχιστο ποσό αποδείξεων που χρειάζεται να συγκεντρώσει κάποιος πρέπει να ισούται µε το 10%του εισοδήµατός του.
Αν το εισόδηµαξεπερνά τα 12.000 ευρώ, το ελάχιστο ποσό αποδείξεων πρέπει να ανέρχεται στο 30% του εισοδήµατος για το τµήµα άνω των 12.000 ευρώ. Οσο για το ανώτερο όριο αποδείξεων που µπορεί κάποιος να προσκοµίσει, είναι αξίας 15.000 ευρώ για ατοµικό εισόδηµα και 30.000 ευρώ για οικογενειακό εισόδηµα.
Για τον σχηµατισµό του αφορολογήτου λαµβάνεται υπόψηκάθε είδους απόδειξη για την αγορά προϊόντος ή την παροχή υπηρεσίας στην Ελλάδα (όπως από εστιατόρια, φαστφουντ, σούπερ µάρκετ, εµπορικά καταστήµατα, κέντρα διασκέδασης, ωδεία, σχολές χορού, κολυµβητήρια, κοµµωτήρια, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.ά.).
Λαµβάνονται επίσης υπόψη αποδείξεις για δαπάνησυµβολαιογράφου για τη σύνταξη απόκτησης ακινήτου, εφόσον δεν εµπίπτει στις δαπάνες των τεκµηρίων (π.χ. για γονική παροχή ή δωρεά), αποδείξειςαπό ΕΛΤΑ και εταιρείες κούριερ,από διόδια, από αγορά υλικών και παροχή υπηρεσιών για κοινόχρηστους χώρους, εκτός από τους λογαριασµούς που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση και την ηλεκτροδότησή τους.
∆εν λαµβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο αποδείξεις για τις παρακάτω κατηγορίες δαπανών: n Λογαριασµοί παροχής κοινωφελών υπηρεσιών (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισµού, τηλεπικοινωνιών), εισιτήρια σε κάθε είδους µεταφορικό µέσο. n ∆απάνες τεκµηρίων, όπως για αγορά ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ.οχηµάτων, για ανέγερση ακινήτου, για τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων κ.λπ.
∆απάνες που εκπίπτουν από το εισόδηµα ή µειώνουν τον φόρο (π.χ. ασφάλιστρα, εισφορές σε Ταµεία, τόκοι στεγαστικών, έξοδα ιατρικής περίθαλψης, ενοίκιο κύριας κατοικίας κ.λπ.). n Το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συµµετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ κ.λπ.) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο).
∆ηµόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, του ΕΟΤ, της Μόνιµης Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., στρατιωτικοί που υπηρετούν εκτός Ελλάδος δεν απαιτείται να προσκοµίσουν αποδείξεις.

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ
Οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου θα παραδίδονται σε κλειστό φάκελο, πάνω στον οποίο ο φορολογούµενος θα αναγράφει τον συνολικό αριθµό τους αλλά και τη συνολική αξία τους.
Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, ο φορολογούµενος θα κρατά τις αποδείξεις σε φάκελο και θα τις παραδίδει στην Εφορία αν και εφόσον του ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου