ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο πυρηνικός εφιάλτης που ζει τις τελευταίες 11 μέρες η Ιαπωνία «χτύπησε» και την πόρτα της Ελλάδας. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ίχνη ραδιοϊσοτόπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΕΑΕ έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο 47 άτομα. Ακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.
Σημειώνεται πως ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ.
Ελέγχους, προαιρετικά και κυρίως σε άτομα που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα, πραγματοποιούν σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, αφού η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής παραμένει για πολλοστή μέρα εκτός ελέγχου.
Όσον αφορά στα ελληνικά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλλόμενους, η ΕΕΑΕ τους έχει συστήσει την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού. Η απόσταση αυτή προέκυψε από τις σχετικές δοσιμετρικές εκτιμήσεις, ενώ ανάλογη σύσταση απομάκρυνσης έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEPγια τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
enpatrais.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου