ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πράσινα αυτοκίνητα made in Greece


Με ένα ποτήρι νερό μπορεί να διανύσει 50 χιλιόμετρα

Τον λένε Γιώργο Λάγιο και φιλοδοξεί να παράγει μαζικά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το πρώτο πράσινο ελληνικό αυτοκίνητο, που θα κινείται είτε με υδρογόνο είτε με μπαταρία. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Tropical A.E και από το 2003 η ερευνητική του ομάδα κατάφερε να τελειοποιήσει το αυτοκίνητο που θα μας απαλλάξει από τους ρύπους (καμία εκπομπή καυσαερίων, απελευθερώνει μόνο οξυγόνο) αλλά και από το εφιαλτικό κόστος της βενζίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία του κ. Λάγιου συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση για πλήρη μετατροπή της Ρώμης σε πράσινη πόλη τα επόμενα 20 χρόνια.
Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο του κ Λάγιου και ελπίζουμε να στηριχτεί από την ελληνική πολιτεία αλλά και από μας τους ίδιους. Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιστορία της αυτοκίνησης  θα γνωρίζουν ότι κάπως έτσι ξεκίνησαν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, στα τέλη του 1800 και αρχές του 1900. Απλώς έτυχε να βρεθούν δημιουργικοί άνθρωποι στην κατάλληλη στιγμή. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή του πράσινου αυτοκινήτου


24grammata.com/ αυτοκίνητο/ επικαιρότητα
γράφει ο Νικόλαος Θηβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου