ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΡΥΠΗΤΗ (ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ) ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΦΙΛ

Στην προχθεσινή επισκεψή μου στο χωριό μας προς ευχάριστη εκπληξή μου διαπίστωσα ιδίοις όμμασοι ένα προς εξέλιξη έργο το οποίο θα αλλάξει κατά πολύ την εικόνα του χωριού προς το καλύτερο.
  Από το καφενείο του Μαντά ως και την "Ντριβάλα" ο δρόμος έχει σκαφτεί, έχουν φτιαχτεί πεζοδρόμια και έχουν αφεθεί αναμονές φωτισμού.Ο δρόμος θα καλυφθεί εξ΄ολοκλήρου με κυβόλιθους και τα πεζοδρόμια με πέτρα.Επίσης είδα και τους φανοστάτες που θα φωτίζουν τον κεντρικό δρόμο δίνοντας μια διαφορετική νότα στο προφίλ της (πιο πολλών από εμάς ) γενέτειράς μας  παραπέμποντας αλλού και όχι στο μικρό και ταπεινό χωριό μας.Χαιρετίζω από εδώ την οποιαδήποτε προσπάθεια η οποία γίνεται με σκοπό την πρόοδο του χωριού είτε γίνεται από την τοπική αυτοδοιήκηση , είτε από τον σύλλογο.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω σ' επαφή με τον πρόεδρο Γεώργιο Τσαγδή για περισσότερες πληροφορίες  όμως σύντομα θα αναρτήσω οτιδήποτε νεότερο αφού θα παρακολουθώ την πορεία των έργων.
Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου όσον αφορά την διέλευση των βαρέων οχημάτων που κάθε μέρα διασχίζουν το κέντρο του χωριού  τις περισσότερες  φορές υπέρβαρα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο , σίγουρα είναι ένα θέμα αφού και ο ΚΟΚ είναι αντίθετος  εντός κατοικημένων περιοχών και θα πρέπει να βρεθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς παραβλέποντας οφέλη, εντοπιότητα , φιλίες ή οποιαδήποτε άλλη σχέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου