ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ στη Μονή Βελανιδιάς.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετά ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινίες να γυρίζονται για τη συμπλήρωση 200 χρόνων φέτος από την Επανάσταση του 1821. Όμως, αυτό που συμβαίνει από χθες στη Μονή Βελανιδιάς είναι εντελώς ξεχωριστό, καθώς τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε «πραγματικές συνθήκες», με τα όπλα και τις στολές να είναι εκείνης της εποχής. Παράλληλα, συμμετέχουν μέλη συλλόγων ιστορικής αναβίωσης, καθώς και συλλόγων του νομού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ντοκιμαντέρ, που είναι αφιερωμένο στην Επανάσταση στο Μοριά, θα δημιουργήσει το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ενώ τα γυρίσματα στη Μεσσηνία θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο Κυριακή.

Στόχος του Πολεμικού Μουσείου είναι το ντοκιμαντέρ να είναι έτοιμο στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, ενώ θα έχει διάρκεια μιας ώρας και θα δοθεί σε τηλεοπτικό κανάλι για προβολή...

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, με παρέμβασή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στο Μοριά. Όπως σημειώνεται: «Η πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στον Μοριά, τα γυρίσματα του οποίου ήδη πραγματοποιούνται στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία , αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής, στοιχείο χρήσιμο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της.

Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που θα αναβιώσει τους πολεμιστές και τις συνθήκες  της ιστορικής αυτής περιόδου, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, θα χρησιμοποιηθούν χώροι της Επανάστασης και μέλη Συλλόγων Αναβιωτών από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι θα είναι ενδεδυμένοι με ρούχα εποχής, θα χρησιμοποιούν κανονικό οπλισμό του 1821 και θα δρουν σε πραγματικές συνθήκες της τότε εποχής.

Θεωρούμε ότι, σε χαλεπούς καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε, κάθε στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετος πόλος έλξης επισκεπτών, είναι απόλυτα χρήσιμο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού μεριδίου της εγχώριας και ξένης τουριστικής αγοράς. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από το διδακτικό της περιεχόμενο, ακόμα και για το γηγενή πληθυσμό, αναμένεται να ανταποκριθεί στην αναζήτηση επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα οποία η Μεσσηνία, λόγω του πλούσιου πολιτιστικού της αποθέματος, μπορεί επάξια να ανταποκριθεί.

Συγχαίρουμε τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, Αναστάσιο Λιάσκο, ο οποίος λόγω της προηγούμενης επιτυχημένης θητείας του σε καίριες κυβερνητικές θέσεις στον τομέα του Τουρισμού, γνωρίζει και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω της αξιόλογης πρωτοβουλίας που ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλαβαν.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της περιοχής, βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον κ. Λιάσκο, καθώς και με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, για τη διερεύνηση δυνατοτήτων ανάληψης στο μέλλον ανάλογων προωθητικών ενεργειών για την προσέλκυση πελατών από την εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά».

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου