ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκδήλωση του συνδέσμου Μικρασιατών και η αισιόδοξη σκηνή...

Γράφει ο Θάνος Λέκκας
(Οικονομολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με την παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου.)

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πηγαίνοντας προς την ετήσια εκδήλωση μνήμης του συνδέσμου των Μικρασιατών, βρέθηκα μπροστά σε μια σκηνή που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.Μια σκηνή που θέλω να μοιραστώ μαζί σας για να αισθανθείτε και εσείς το ίδιο υπερήφανοι και αισιόδοξοι.
 Καθώς πήγαινα στην εκκλησία της Παναγίτσας και περνώντας από την πλατεία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, η Φιλαρμονική  του Δήμου παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο. Στην πλατεία εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν περίπου 15 συμπολίτες μας μαζί με τα μικρά τους παιδιά.Την στιγμή ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, παρατήρησα πως οι γονείς εξήγησαν στα παιδιά τους πως  οφείλουν να δείξουν σεβασμό και για μερικά δευτερόλεπτα να αφήσουν το ανέμελο παιχνίδι τους και να σταθούν προσοχή.Όπως και έπραξαν.
Τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία μας, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να αλλοτριώσουν τον Έλληνα πολίτη και τον Ελληνισμό φαίνεται πως ο Έλληνας αντιστέκεται.
Δεν αντιστέκεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές  την πολύτιμη ιστορία του τόπου μας.Τις θυσίες των προγόνων μας για την διατήρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Όσο και αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μαζί με τους εγχώριους συμπαραστάτες τους προσπαθούν να μας εξαθλιώσουν οικονομικά με απώτερο σκοπό της Ελληνικής Ιστορίας, τόσο η δική μας αντίσταση φαίνεται να δυναμώνει.Η Ελληνική Ιστορία είναι πολύ πλούσια και είναι βαθιά ριζωνενη στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή του Έλληνα και δύσκολα μπορεί κάποιος να την αποδημήσει.
Κλέινοντας ο Μορφέας αναρωτιέται πως είναι δυνατόν σε μια πόλη όπως η δική μας, που το Μικρασιατικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο και άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία μας, η Δήμαρχος της πόλης να λάμπει δια της απουσίας της, ακόμη και για ανειλημμένες υποχρεώσεις όπως ειπώθηκε αφού και για αυτές ισχύουν οι προτεραιότητες και ορισμένοι εκ των
αρχόντων της πόλης μας, να προσέρχονται αγουροξυπνημένοι, λαμβάνοντας περίοπτη θέση, λίγο πριν βγουν οι μηχανές από τις θήκες των τοπικών ειδησεογραφικών και ενημερωτικών, ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου