«Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα μια κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ημέρα στην σαλάτα βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης στα πειραματόζωα κατά 30% και παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 την βαρύτητα του εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η επίδραση της στα τριγλυκερίδια» επισημαίνει ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιολόγος και τ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιολογίας προσθέτει ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ελαιόλαδου αντιστοιχεί με την πρόσληψη (από τα πειραματόζωα) 10 μg και 20 μg της ουσίας ελευρωπαϊνης η οποία υπάρχει κυρίως στα φύλλα της ελιάς.
Δυστυχώς παρά τα εντυπωσιακά ευρήματα, καθώς τα 20 μg ελευρωπαϊνης βρέθηκαν συνολικά να μειώνουν κατά 33,1% την ολική χοληστερόλη και κατά 61,4% τα τριγλυκερίδια, οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα δεν ενέκριναν τα ερευνητικά πρωτόκολλα για την χορήγηση της ελευρωπαϊνης στους ανθρώπους ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής δόση που θα απαιτείται για να μειωθεί στο 1/3 ο κίνδυνος εμφράγματος.
Πηγή: healthview.gr
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή