ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν...


Κάποιοι λαοί έχουν διδαχθεί από τις ρύσεις των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων της αρχαιότητας και έχουν προκόψει λόγω κυρίως της πολιτικής τους ωριμότητας και δημοκρατικής τους κουλτούρας. Στην Ελλάδα και κυρίως στην μικρή μας Κύπρο, η καλύτερα στην μεγάλη Μπανανία, οι πολίτες ζουν στο δικό τους κόσμο. Απόλυτα μανδρισμένοι και κομματικά φανατισμένοι, εναλλάσσουν στην εξουσία διεφθαρμένους, μετρίους και αθλίους που έχουν οδηγήσει τον τόπο σε αυτόν το απίστευτο χάλι. Έχω κουρασθεί να γράφω, να αναλύω και να αναδεικνύω αυτήν την πτυχή για χρόνια τώρα. Πιθανόν πολλοί να μην πείθονται από τα επιχειρήματα ενός άσημου και ασήμαντου ανθρώπου σαν και εμένα, έστω και αν σκληρή σημερινή πραγματικότητα με επιβεβαιώνει. Ας διδαχθούμε επιτέλους από τις πιο κάτω ρύσεις του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα που είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Όμηρος Αλεξάνδρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου