ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σήμα SOS… Εκπέμπει η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας.




Σήμα SOS…

Εκπέμπει η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας. Την ίδια ώρα που στην Κάρπαθο εκπέμπουν SOS για να φυλάξουν τις αρχαιότητες, στην Ανδρίτσαινα κάνουν το ίδιο για να σώσουν πολύτιμα κειμήλια από τη φθορά του χρόνου. Πάνω από 40.000 τόμους έχει η Βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί δύο μεγάλες δωρεές (Νικολοπούλου και Καλλιανιώτη), μεταξύ των οποίων το μοναδικό βιβλίο του Ζαν Ζακ Ρουσό με ιδιόχειρες σημειώσεις του συγγραφέα, ιστορικό αρχείο με χειρόγραφα έγγραφα της Επαναστάσεως του '21 και σπάνιες εκδόσεις των πρώτων ετών της τυπογραφίας (Ομηρος, Πλούταρχος, Πίνδαρος). Τι ΔΕΝ έχει; Κλιματισμό γιατί χρειάζεται κάθε χρόνο 6.000 ευρώ ώστε να διατηρούνται σε σταθερή υγρασία/θερμοκρασία τα βιβλία, σταθερό ΟΤΕ που καλύπτει και τον συναγερμό, αφού δεν φτάνουν τα 2.000 ευρώ τον χρόνο (δύο φορές έπεσε θύμα απόπειρας διάρρηξης), σεκιούριτι, πυροσβεστήρες και πετρέλαιο. Επίσης χρειάζεται είδη καθαριότητας, γραφική ύλη, φωτοτυπικό και σέρβις σε διάφορα μηχανήματα. Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν για πατριώτες ευεργέτες σ' έναν τόπο που διακρίθηκε (στο παρελθόν) στο είδος αυτό.

ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου