ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ρουμπινί: Ληστεία εις βάρος της Ελλάδας αυτό που γίνεται

Μοναδικό δρόμο για ανάκαμψη της Ελλάδας βλέπει στην έξοδο από το ευρώ και στην επιστροφή στη δραχμή ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος με άρθρο του στους Financial Times επισημαίνει πως η σημερινή κατάσταση, με την προσπάθεια για ανταλλαγή ομολόγων δε λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά....
αντίθετα αποτελεί ληστεία εις βάρος των Ελλήνων.

Μάλιστα, ο νομπελίστας Γάλλος σημειώνει: «Η επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα με απότομη υποτίμηση που θα οδηγήσει σε ταχεία ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, όπως έγινε στην Αργεντινή και σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες αγορές που εγκατέλειψαν τις συναλλαγματικές τους συνδέσεις».

Ωστόσο, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός τονίζει πως θα υπάρξει δύσκολη κατάσταση από ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, ωστόσο οι «παράπλευρες απώλειες» θα περιοριστούν με τους κατάλληλους χειρισμούς…


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου