ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ

Μετά από τις διακοπές το πιο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς στα δεδομένα και τις υποχρεώσεις που χαρακτηρίζουν τις πόλεις καθώς και τους λογαριασμούς που έχουν γεμίσει οι ταχυδρόμοι τις εισόδους των οικιών.Μετά από τόσα μπάνια , κατανάλωση μπύρας και ψητής γουρνοπούλας αν μη τι άλλο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να έρθεις και να κλειστείς μέσα σε τέσσερις τοίχους.
Θα δανειστώ μια φράση από κάποιας τάξης Ανθολόγιο Δημοτικού που χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών: "ευτυχισμένο καλοκαίρι πότε θα 'ρθεις πάλι;".
Καλή επιστροφή στους εναπομείναντες και καλό Φθινόπωρο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου