ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟ "ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΕΙΟ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ξεχασμένες εξακολουθούν να είναι οι νέες πτέρυγες του παλαιού νοσοκομείου. Παρόλο που έχουν περάσει έξι χρόνια που μετακόμισε το νοσοκομείο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα, εκτός από κάποιες μελέτες για την μετατροπή του σε σχολική μονάδα με απαγορευτικό όμως κόστος και χωρίς να έχει διευκρινισθεί επίσημα ποιο σχολείο θα μεταστεγαστεί εκεί.
Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές θυμίζουμε το θέμα για να ξανακούσουμε τα σχέδια του κάθε υποψηφίου για το συγκεκριμένο κτίριο, αφού εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Πύργου.
Πάντως επειδή οι νέες πτέρυγες του παλαιού νοσοκομείου δεν έχουν απολύτως καμία αρχιτεκτονική αξία (το αντίθετο μάλιστα) και το κόστος μετατροπής τους σε σχολείο είναι απαγορευτικό  (περίπου 5.500.000,00€), μήπως θα έπρεπε οι τοπικοί ηγέτες της πόλης του Πύργου να σκεφτούν την κατεδάφισή του και την δημιουργία ενός μικρού αστικού πάρκου. Να βάλουμε δηλαδή και λίγο πράσινο σε αυτή την πόλη που πνίγεται στο τσιμέντο και να τον παραδώσουμε για χρήση στους κατοίκους της. Η ποιότητα ζωής μας θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο σε κάθε μαθητευόμενο μάγο.
ΠΗΓΗ:ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου