ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012

Ότι και αν πιστεύουμε για το θέμα των αυτοκτονιών στην Ελλάδα του 2012,όσο και να μην μας αγγίζει , γεγονός είναι ότι μαστίζει την κοινωνία μας απόρροια της κρίσης που έχει ρίξει το βαρύ της πέπλο πάνω από τα κεφάλια μας.Ο λόγος που αυτοκτονεί κάποιος είναι γιατί κόλλησε σε κάποιο στάδιο. Το επόμενο δηλαδή του φαίνεται απροσπέλαστο. Αδυνατεί να το κάνει.
Αυτός μου παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στην  ζωή του δεν είναι  απαραίτητα κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα που τυγχάνει ψυχολογικής  και φαρμακευτικής υποστήριξης, αλλά μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που μιλούσαμε έως χθες, ο οικοδόμος , ο ταξιτζής , ο βιοπαλαιστής.
Πριν λίγο καιρό έτυχε να περάσω από μια γειτονιά που ένα-δυο  λεπτά πρι είχε "βουτήξει" ένας νεαρός άνδρας, άνεργος που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.Το θέαμα ήταν τραγικό με τον νέο να κείτεται νεκρός ανάμεσα σε δύο αμάξια.Την ίδια νύχτα δεν έκλεισα μάτι, δεν έχει φύγει από τα μάτια μου η τραγική σκηνή ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου