ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Περίεργα και Ενδιαφέροντα!

üΗ πρώτη βόμβα που έπεσε στην Γερμανία  στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο σκότωσε τον μοναδικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνο.
ü Ο Χίτλερ ψηφίστηκε  «άντρας της χρονιάς» από το περιοδικό Time Magazine το 1938.
ü Το πρώτο βραβείο Νόμπελ απονεμήθηκε το 1901, ενώ από το 1895 είχαν θεσπιστεί στην μνήμη του περίφημου Σουηδού εφευρέτη Άλφρεντ Νομπέλ.
ü Στην μεγάλη φωτιά του Λονδίνο το 1666 σκοτώθηκαν μόνο 6 άνθρωποι.
ü Στην Μεσαιωνική Ιταλία αν ένας άντρας φιλούσε μια γυναίκα δημόσια, ήταν αυτόματα υποχρεωμένος να την παντρευτεί είτε ήθελε, είτε όχι.

ü Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Δομητιανός είχε ως υπέρτατη ευχαρίστηση να κλειδώνεται επί ώρες στο δωμάτιο του και να κυνηγά μύγες καρφώνοντάς τες με την μύτη ενός μολυβιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου