ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

19-12-2014: Εξαρθρώθηκε ακόμη μία εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 19 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε ακόμη μία εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία
Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας και αναζητούνται δύο συνεργοί τους, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι δράστες είχαν διαπράξει (20) διαρρήξεις και κλοπές από οικίες
Το παράνομο περιουσιακό όφελος της ομάδας ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, στην Ηλεία.
Ειδικότερα, για την εξάρθρωση της ομάδας αυτής και τη σύλληψη των μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες (18.12.2014) το πρωί, στην πόλη της Καλαμάτας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερα (4) από τα μέλη της ομάδας, ημεδαποί άνδρες Ρομά, ηλικίας 31, 28, 27 και 21 ετών, ενώ ακόμα δύο ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 27 και 18 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων έχει σχηματισθεί δικογραφία σε κακουργηματικό βαθμό, η οποία περιλαμβάνει τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας των αστυνομικών Αρχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι δράστες έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι (20) διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.
Ως προς τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις οποίες οι ένοικοι των κατοικιών απουσίαζαν και αφού διερρήγνυαν τις οικίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά..
Σημειώνεται ότι, οι δράστες μετέβαιναν στις οικίες με οχήματα μεγάλου κυβισμού, στα οποία αναρτούσαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίες, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους και να δυσχεραίνουν με αυτόν τον τρόπο το έργο των αστυνομικών Αρχών.
Σε κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των δραστών, στην πόλη της Καλαμάτας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό (4.500) ευρώ, κυνηγετικό όπλο, (43) φυσίγγια, διάφορα κοσμήματα και δύο ρολόγια χειρός, (2) φωτογραφικές μηχανές, (23) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (5) φορητούς Η/Υ ( tablets ).
Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη διάπραξη των κλοπών, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κοσμήματα.
Από την αστυνομική έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προκύπτει ότι, οι δράστες έχουν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους, το χρηματικό ποσό των (28.800) ευρώ, (1.350) δολάρια Η.Π.Α. και (561) δολάρια Καναδά, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους.
Την προανάκριση και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

 http://www.astynomia.gr/

1 σχόλιο:

  1. πέρα από τις ειδήσεις...και το τιι γίνεται... εδώ... σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!!! αυτό για σένα!! https://www.youtube.com/watch?v=zuEO5SssfK8

    ΑπάντησηΔιαγραφή