ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!


Ο Ρατσισμός σαν έκφραση προέρχεται από την Ιταλική λέξη razza (ράτσα) που σημαίνει φυλή που έχει δώσει και την αρχική ονομασία της έννοιας.Είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, αλλά  διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από την εθνικότητα , είτε από το χρώμα του δέρματος , είτε από την θρησκεία κλπ.Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού είναι ο φυλετικός.
Γενικά ο ρατσισμός θεωρείται κάτι περισσότερο από τη φυλετική προκατάληψη.Η θεωρία του έχει ρίζες στο έργο του Ζοζέφ Αρτύρ ντε Γκομπινώ (Δοκίμιο επί της ανισότητας των ανθρωπίνων φυλών) που εκδόθηκε το 1853 και αποτέλεσε την "κάλυψη" των αποικιοκρατών, ενώ ο πιο σύγχρονος υποστηρικτής του δόγματος θεωρείται ο Βρετανός (πολιτογραφήθηκε Γερμανός το 1916) Χιούστον Τσάμπερλεν.
  Ο ρατσισμός, στις μέρες μας, θεωρείται παραβίαση του δικαιώματος του ανθρώπου στην ισότητα στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής, της οικονομίας και άλλων παραγόντων της καθημερινότητας.Συγκεκριμένα οι Έλληνες  κατηγορούμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και ότι δεν επιθυμούμε μετανάστες στην χώρα μας, από ξένους αλλά και από "προοδευτικές δυνάμεις" φερέφωνα του εξωτερικού.
Οι Έλληνες έχουν νοιώσει καλά "στο πετσί τους " τον ρατσισμό αφού μετά την κατάκτησή τους από τους Ρωμαίους , μετέπειτα από τους Βυζαντινούς, Ενετούς , Φράγκους , έως και Τούρκους η έννοια της κατωτερότητας και της εξαθλίωσης είναι στοιχεία αλληλένδετα με την  πορεία του Ελληνισμού.Οι Έλληνες αποτέλεσαν θύματα άγριου ρατσισμού και τον προηγούμενο αιώνα αφού οι συνθήκες της ζωής επέβαλαν την μετανάστευση. Συγκεκριμένα  στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Αμερική, η έννοια του λευκού περιοριζόταν αποκλειστικά στους ανθρώπους με Αγγλοσαξονική ή Βορειοευρωπαϊκη προέλευση .
  Οι Έλληνες θεωρούνταν φυλετικά ανάμεικτοι, γενετικά κατώτεροι από τους αμιγείς προγόνους τους και ανίκανοι να προσεγγίσουν τα επιτεύγματά τους.Τα δικαστήρια σε πολλές περιπτώσεις αρνήθηκαν να δώσουν την αμερικανική υπηκοότητα σε Έλληνες με το πρόσχημα ότι ανήκουν στην κίτρινη φυλή.Χαρακτηριστικά, το 1913 στην έισοδο εστιατορίου στην Καλιφόρνια έγραφε: "Αμιγές Αμερικανικό.Όχι ποντίκια , όχι Έλληνες.
Οι Αμερικανοί δεν είναι ρατσιστές;
  Αλλά και στην Αυστραλία τα πράγματα  δεν ήταν καλύτερα.Το 1925 ο υφυπουργός προεδρίας του Queensland είπε:"Οι Έλληνες είναι γενικά ανεπιθύμητοι και δεν αποτελούν καλούς μετανάστες.Ζουν στις πόλεις και επιδίδονται σε επιχειρήσεις καφενείων , πανδοχείων και άλλων λιγότερο ευυπόληπτων δραστηριοτήτων.Δεν είναι γεωργοί και δεν συνεισφέρουν τίποτα στον πλούτο ή την ασφάλεια της χώρας.
Οι Αυστραλοί δεν είναι ρατσιστές;

Στην Γερμανία μία από τα ίδια για τους άμοιρους συμπατριώτες μας αφού από νωρίς ένοιωσαν τι σημαίνει ρατσισμός.Τους αποκαλούσαν Gastarbeiter (φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι) ή Katzelmacher, όπως υποτιμητικά χαρακτήριζαν στη Βαυαρία τους μετανάστες, που προέρχονται από τις νότιες χώρες. Σκληρά τα πρώτα χρόνια και όπως διαπίστωσαν οι μετανάστες η Γερμανία δεν ήταν … Αμερική, όπως την ονειρεύονταν κάποιοι. 
   Ειδικά στο ξεκίνημα, η στέγαση των μεταναστών εργατών γινόταν σε παραπήγματα, τα οποία, εν μέρει, προέρχονταν από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρεται στα αρχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης και του Μουσείου DOMiD, της Κολωνίας. Κάθε εργάτης είχε στη διάθεσή του ένα κρεβάτι σε κουκέτα, ένα ντουλάπι που κλείδωνε, μια θέση στο τραπέζι του φαγητού και μια καρέκλα ανά άτομο. Οι εστίες, χωρισμένες ανά φύλο (αν υπήρχαν αντρόγυνα έπρεπε να χωρίσουν), συχνά αποτελούσαν τμήμα των εργοστασιακών εγκαταστάσεων.
  Αν με κάτι είχαν να αντιπαλέψουν, με όλες τους τις δυνάμεις, οι μετανάστες από την αρχή, αυτό ήταν το «ακόρντ» (πλαφόν στην παραγωγικότητα), που όσοι προσπαθούσαν να το ξεπεράσουν για να πάρουν πριμ, κατέληγαν, σε πολλές περιπτώσεις, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, προκαλούσαν την αντιπάθεια των Γερμανών συναδέλφων τους, που έμεινα πίσω, καθώς τα «ακόρντ» ανέβαιναν συνεχώς εξαιτίας των Gastarbeiter. 

Οι Γερμανοί δεν είναι ρατσιστές;

Στα χρόνια που διανύουμε κατηγορούμαστε ότι δήθεν οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές αφού δεν θέλουμε τους μετανάστες , ότι τους κακομεταχειριζόμαστε και ότι επιθυμούμε να φύγουν από την χώρα μας.
  Ανέκαθεν οι Έλληνες είμασταν ξενολάτρες ( έως δουλοπρεπείς) και αυτό  είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πολλές φορές δεν μας επέτρεπε να δούμε το συμφέρον μας με αποτέλεσμα να βυθιζόμαστε οικονομικά και να φθάσουμε στην κρίση που διανύουμε.Χαρακτηριστικά η μεγάλη αύξηση του τουρισμού από την δεκαετία του '60 έως και σήμερα οφείλεται όχι μόνο στις ομορφιές της χώρας μας αλά και στον τρόπο που φέρονται οι Έλληνες στους ξένους.
 Ο μετανάστης ο οποίος είναι νόμιμος στην χώρα μας και όχι παράνομος, εργάζεται και δεν επαιτεί, προσφέρει και δεν κλέβει, ζει αρμονικά και δεν σκοτώνει, τότε και μόνο τότε, είναι ευπρόσδεκτος .
Ρατσιστής δεν είναι ο Έλληνας έναντι του λαθρομετανάστη αλλά το αντίθετο.Ο λαθρομετανάστης είναι στην περίπτωση που κλέβει, σκοτώνει. τρομοκρατεί, λυμαίνεται την επαρχία και τους ηλικιωμένους γονείς που έχουμε "αφήσει" πίσω αβοήθητους  στο έλεος και τις ορέξεις του  οποιουδήποτε κακοποιού. Ο λαθρομετανάστης είναι ρατσιστής έναντι του Έλληνα όταν εισέρχεται παράνομα στην χώρα, όταν καταπατά τους νόμους, όταν αντί να προσαρμοστεί στην χώρα που τον φιλοξενεί προσπαθεί να εφαρμόσει τον δικό του νόμο με οποιοδήποτε τίμημα και όταν επιδίδεται σε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες που προσβάλουν την χώρα και τον πολιτισμό.
Αν νομίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν ρατσισμό των Έλληνων έναντι των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , και όχι το αντίθετο, τότε ναι οι Έλληνες είναι ρατσιστές!

2 σχόλια:

  1. Αρθρογράφε όπως σε συμφέρει μας τα λες! Λες ότι η αύξηση τουριστών στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα και της συμπεριφοράς μας προς τους ξένους τουρίστες! Δεν λες τίποτα όμως για τις χιλιάδες καταγγελίες των τουριστών για τις ληστρικές χρεώσεις που υφίστανται! Δεν λες ότι η Τουρκία που δεν έχει τις ομορφιές τις δικές μας έχει πάντα πολύ περισσότερους τουρίστες από εμάς επειδή ξέρει να φέρεται! Λες επίσης ότι ο νόμιμος μετανάστης στην χώρα μας εργάζεται και δεν επαιτεί! Δηλαδή μας λες ότι η Μανωλάδα δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχουν άλλες Μανωλάδες στην Ελλάδα! Αναφέρεσαι επιλεκτικά στον μετανάστη που σκοτώνει αλλά όχι σε αυτόν που σκοτώνεται! Δηλαδή η Χρυσή Αυγή δεν πείραξε κουνούπι! Υποψιάζομαι ότι στα πλαίσια της ειλικρίνειά σου δεν θα δημοσιεύσεις το σχόλιό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχόλια στο blog μου είναι πάντα ελεύθερα και δεν λογοκρίνονται.Το άρθρο το οποίο διαβάσατε είναι προσωπική άποψη και έρευνα και εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις μου και μόνον αυτές χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον.Αφορά μόνο την γενική έννοια του ρατσισμού και φυσικά πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις,είτε αυτό λέγεται τουρισμός, είτε λέγεται αγορά εργασίας, όμως ας μην κοπτόμαστε όταν μας παρουσιάζουν "Μανωλάδες" και αδιαφορούμε για τους χιλιάδες Έλληνες που εργάζονται ανασφάλιστοι με πενιχρό μισθό και υπερεργασία.Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή δεν με αγγίζει γιατί είμαι πολιτικά ανέντακτος και τα κόμματα είναι για να δημιουργούν στρατό πολιτών προς εκμετάλλευση ιδίων σκοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή