ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Salutate la Magna Grecia!

Σύνθημα οπαδών σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Κάτω Ιταλίας. Το σύνθημα που ακούγεται από τα χείλη περίπου 5.000 οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλεως του Κρότωνα, σημαντική αρχαία Ελληνική πόλη της Κάτω Ιταλίας, είναι το εξής:
Salutate la Magna Grecia. Σε μετάφραση ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ (ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ) ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! Το σύνθημα απευθύνεται στην αντίπαλη ομάδα για να τις υπενθυμίσει που βρίσκεται, σε τι χώματα ιερά πατάει…



Και για να θυμηθούμε τον μεγάλο πολιτισμό της Νότιας Ιταλίας που ονομάστηκε MAGNA GRECIA:


1 σχόλιο:

  1. Μετά από μία πολύ έντονη και μακρόχρονη αναζήτηση της άλλης Ελλάδας, της Μεγάλης Ελλαδας, αφού πρώτα επισκέφθηκα την μαγευτική Σικελία.Με συγκινεί απίστευτα αυτό που έχει αναφέρει ο ποιητής ΕΡΝΕΣΤΟ ΑΠΡΙΛΕ,“ΞΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΔΩ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΗΡΘΕ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), ΗΡΘΕ ΠΡΟΤΟΥ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ.
    ΕΣΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΩΡΕΙΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΕΚΕΙ,
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΟΥ.
    ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΗΡΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΚΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΕΙ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ!”
    ΚΙ’ ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ’ ΕΣΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
    ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΛΕΝΤΟΥ ΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ”

    Πηγή:http://www.12830.gr/forum/eksereynhseis/h-attikh-sthlh-ths-kalhmeras/

    Το παρακάτω βίντεο, είναι από ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ της Grecia Salentina που αποτελείται από 4μέρη:http://www.youtube.com/watch?v=eYN6AaczdI0
    Καλημέρα,http://www.youtube.com/watch?v=vd6hJ5YKOp0 (από τα πιο γνωστά ακούσματα)να είσαι καλά και να κάνεις τέτοιες αναφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή