ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΥΟ ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ!


Μία αξιέπαινη  έρευνα από τον George Kolea (Koliopoulo) όσον αφορά την άφιξη δύο συμπατριωτών μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το πλοίο "SS Μάρθα Ουάσιγκτον" αναχώρησε από την Πάτρα στις 09.26.2012, έφτασε στη Νέα Υόρκη στις 12/10/1912,  και οι επιβάτες που αναφέρονται:
1) Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ελληνικής Ιθαγένειας, ηλικίας 34 ετών από το Μπιτζιμπάρδι (Τρυπητή Ολυμπίας), πήγε στην  Grand Avenue 842, στο  Σικάγο του Ιλινόις στον φίλο του Φώτιο Aσημακόπουλο (Fotos Assimacopoulos).
2) Ανδρέας Κουτσογιαννάκης, Ελληνικής ιθαγένειας, και ηλικίας 20 ετών, επίσης από το Μπιτζιμπάρδι, μετέβη στην οδό  Went Worth 1526,  στο Σικάγο του Ιλινόις όπου διέμενε ο εξαδελφός του Δήμος Κουλαμάνης (Dimo Coulamani).
Ο Ανδρέας Koutsogiannakis (Coutsoyianakis) εγγράφηκε στην υπηρεσία πολιτογράφησης των  Ηνωμένων Πολιτειών με το  Πιστοποιητικό της άφιξης και αριθμό έκδοσης: 03/12/1929.
 Δήλωση πρόθεσης: Μένοντας στην οδό  Holton Street 1942 ,  στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. Γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου του 1892 στο  Μπιτζιμπάρδι Ηλείας, Ελλάδα, φτάνει στις 12/10/1910 με το πλοίο "SS Μάρθα Ουάσιγκτον". Ορκίστηκε στις 12/19/1929 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.
Αναφορά για την πολιτογράφηση
Ίδιες πληροφορίες. Κάτοικος Μιλγουόκι, Ουισκόνσιν από 15 Οκτωβρίου 1910. Κατατίθεται τον Ιανουάριο του 1935, στο  Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.

                                              Το πλοίο "SS Μάρθα Ουάσιγκτον"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου