ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Τραβηγμένη το 1826, θα εκτεθεί το Σεπτέμβριο στη Γερμανία
Αυτή πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη φωτογραφία του κόσμου.
Έχει τίτλο «View From The Window At Le Gras» και τραβήχτηκε-με μια μέθοδο που ο ίδιος ονόμασε ηλιογραφία- το 1826 από τον πρωτοπόρο της φωτογραφικής τέχνης Nicéphore Niepce στο κτήμα του στη Γαλλία.
Magnify Image
Όπως γράφει η Ηuffington Ρost, πιστεύεται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο έναν ειδικό δίσκο με φωτοευαίσθητο μείγμα το οποίο ξεπλύθηκε με πετρέλαιο και λάδι λεβάντας, μετά από 8ωρη περίοδο έκθεσης.

Η φωτογραφία αυτή θα δοθεί με τη μορφή «δανείου» από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Μουσείο Reiss Engelhorn στο Mannheim της Γερμανίας για να εκτεθεί από το Σεπτέμβριο στην έκθεση «Η Γέννηση της Φωτογραφίας».
Magnify Image

lamogia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου