ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα κιούπια των Γερμανών και η Ακρόπολη των Ελλήνων . . . ή αλλιώς "όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια"


ΠΗΓΗ:iliaiive.gr
Του Γεώργιου Διον. Κουρκούτα - Καθηγητή Φιλολόγου
Ακούμε συχνά από συμπατριώτες μας , σε στιγμές αγανάκτησης ή υπερβολικής
…εθνικής αυτογνωσίας ότι «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι Ευρωπαίοι έτρωγαν βελανίδια» , με διάθεση να υπερασπιστούμε εμείς οι Νεοέλληνες το όνομά μας που γίνεται αντικείμενο χλευασμού από άλλους , μικρούς και μεγάλους.


Και το ακούμε αυτό πολύ έντονα στην εποχή της Τρόικας, καθώς βλέπουμε υπαλληλίσκους ευρωπαϊκών ή υπερεθνικών μορφωμάτων να περνούν από κόσκινο (μέσα σε συνθήκες συχνά εξευτελιστικές ) την νεοελληνική πραγματικότητα .Το ακούμε και από χείλη συμπατριωτών μας που συχνά μπορεί μα μην έχουν (είτε διότι δεν μπόρεσαν είτε διότι δεν θέλησαν )να έχουν μία μικρή ή στοιχειώδη επαφή με την Ελληνική Κληρονομιά από την Αρχαιότητα ως σήμερα .Μιλώ για όλους αυτούς που ανέχτηκαν ή υπήρξαν συνένοχοι σε έναν βαθύ εθνικό αποχρωματισμό της Ελλάδος ,που φτάνει τα όρια του ανθελληνισμού,ιδιαίτερα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης ,οπότε πολεμήθηκε ή χλευάστηκε καθετί το Ελληνικό ή ελληνοπρεπές .


Πολεμήθηκε ή χλευάστηκε η Ελληνική Γλώσσα (με την καθοδήγηση κομπλεξικών ή ημιμαθών ή και προδοτών Πολιτικών ),η Ελληνική Ιστορία (εδώ βλέπουμε την ισοπέδωση ιστορικών γεγονότων και την επιβολή  σεβασμού σε κυρίαρχα ιδεολογήματα , όλα αυτά που συνέθεσαν το πλέγμα  Παρακμής που βιώνουμε και θα μας κατατρύχει ακόμη για δεκαετίες)    , η Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση (που αφέθηκε να γίνει διακοσμητικό στοιχείο μιας Καταναλωτικής κουλτούρας που μας έχει εμποτίσει),ο Ελληνικός Πολιτισμός.........
και τα Ελληνικά Δίκαια (λησμονώντας τις αμέτρητες θυσίες για αυτά σε τόσες πολεμικές συγκρούσεις ,οι Πολιτικοί μας λένε ότι «Δεν διεκδικούμε τίποτα ,δεν παραχωρούμε τίποτα»,σαν να αναφέρονται στα χωράφια του πατέρα τους ).Μήπως δεν συνέβησαν όλα αυτά με εμάς απλούς θεατές ; Πρόσφατα συνέβησαν όλα αυτά και η μνήμη δεν μας έχει εγκαταλείψει . Μπορούμε να θυμηθούμε και να κρίνουμε .


Και όταν έρχεται η …ώρα της σφαλιάρας ,δηλαδή της προσβολής (από όλους αυτούς που οι πρόγονοι μας δίδαξαν και τους μετέφεραν τον Πολιτισμό ,δηλαδή τους Δυτικοευρωπαίους , Αμερικανούς κλπ ),τότε θυμόμαστε πως είμαστε οι …διαχειριστές μιας Μεγάλης Κληρονομιάς .Πως είμαστε οι φυσικοί Απόγονοι ενός αξεπέραστου Πνεύματος ,που αφήσαμε να το λεηλατούν οι Ξένοι και εμείς να τρεφόμαστε ως ανάξια δουλικά  από τα αποφάγια του δικού τους Πνεύματος .Για όποιον έχει αντίρρηση για το τελευταίο ,ας θυμηθεί πόσες φορές επικαλέστηκαν οι Πολιτικοί μας κατά τοις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις τους μεγάλους Έλληνες του παρελθόντος ,όλους αυτούς που ενέπνευσαν και εμπνέουν τους μεγάλους στοχαστές  της Οικουμένης. Εγώ προσωπικώς δεν θυμάμαι καμία αναφορά.


Τι να σου κάνει κάποιος Πλάτων ή κάποιος Αριστοτέλης ,όταν ο λαμπερός Υποψήφιος είναι απόφοιτος του London School Of Economics ; Απλώς αναφέρω ότι η τελευταία Σχολή χαρακτηρίστηκε ως… βοϊδοσχολή από την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ,καθώς απέτυχε να προβλέψει την επελθούσα Κρίση. Και αυτοί θα κληθούν να υπερασπιστούν την Ελληνική Πολιτική ζωή με τα λεφτά τα δικά μας ,όπως έκαναν πάντα ,σπρώχνοντας μας πιο βαθιά στον βυθό του Χάους και της Απόγνωσης .


Όταν μας στριμώχνουν ,τότε θυμόμαστε ότι είμαστε απόγονοι μεγάλων προγόνων και μιας αξεπέραστης κληρονομιάς και άλλα  όμοια…όταν μας αδικούν με τα λόγια τους ,έστω, τότε θυμόμαστε ότι ήμαστε κάποιοι με ιστορία και πολιτισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρω την άποψη μιας αρθρογράφου (της κυρίας Βένας Γεωργακοπούλου στο Protagon με τίτλο  «Αντίο, Υπουργείο Πολιτισμού ») : «Πάει το Υπουργείο Πολιτισμού. Συγχωνεύτηκε με το Παιδείας. Και αναρωτιέμαι. Δεν βρέθηκε κανένας να υπερασπιστεί την αναγκαιότητά του, ειδικά μια εποχή που θυμίζουμε στους Γερμανούς ότι εμείς χτίζαμε Παρθενώνες όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια;».Ενώ από το Wolfnews διαβάζουμε κάτι που αφορά την κατάσταση των Τραπεζών και το …παρελθόν των Ευρωπαίων : «Και στο κάτω κάτω όταν εμείς φτιάχναμε (και πτωχεύαμε) τράπεζες αυτοί ήταν ακόμα στα δένδρα και έτρωγαν βελανίδια..». 


Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται την ανάλογη ρήση (που έγινε σλόγκαν για καιρό-και δικαίως  )του άλλοτε Υπουργού της Κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου του Νίκου Αθανασόπουλου (που εφέρετο να βάφτισε ως ελληνικό το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι ,κάτι που οδήγησε σε παραπομπή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ): «όταν εμείς δημιουργούσαμε πολιτισμούς ,εσείς κρεμόσασταν στα δένδρα  ».Και αυτή η τόσο αλήθεια φράση θα ήταν χρήσιμη , αν δεν υπήρχε η στενή κομματική και πολιτική σκοπιμότητα .Την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού την αναγνωρίζουν πολλοί .Και μάλιστα οι πιο σπουδαίοι εργάτες του Πνεύματος και της Τέχνης σε όλον τον Κόσμο .


Θα ήταν κουραστικό να αναφέραμε εδώ τις φράσεις τόσων σπουδαίων κατά καιρούς ανθρώπων ,για την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Όλοι οι καλοπροαίρετοι ερευνητές το πιστεύουν και το διακηρύσσουν .Και το διδάσκουν στα Πανεπιστήμια τους με την ελπίδα να μάθουν οι νέες γενεές την Σοφία που γεννήθηκε στην Ελληνική Γη. 


Απλώς παραθέτουμε μία φράση που ειπώθηκε από έναν διάσημο Ευρωπαίο ηγέτη (που δεν δίστασε να υποδουλώσει την Ελλάδα και να ταλαιπωρήσει θανάσιμα τον Ελληνικό Λάο στα χρόνια της Κατοχής ).Μία φράση που δημοσιεύτηκε σε ένα πρόσφατα εκδοθέν στην Ελληνική βιβλίο  και το οποίο προβλήθηκε σε πολλές εφημερίδες ως πρόταση για ανάγνωση. 


 Την  αναφέρει ο Γάλλος ερευνητής και συγγραφέας Johann Chapoutot στο βιβλίο του «Ο Εθνικοσοσιαλισμός και η Αρχαιότητα »(που εκδόθηκε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις ), όπου παραπέμπει σε ιδιωτική συνομιλία του Αδόλφου Χίτλερ της 18ης Ιανουαρίου 1942 από σχετικό βιβλίο με επιμέλεια του Henry Picker σε έκδοση  στην Βόννη το 1951 με τίτλο «Hitlers Tischgesprache im Fuhrerhauptquartier : 1941-1942 ».


Εκεί ο Αδόλφος Χίτλερ ,απαντώντας σε κάποιους Αρχαιολόγους και Αξιωματούχους των SS που είχαν έρθει να αναγγείλουν στον ηγέτη του Γ’ Ράιχ ότι μόλις βρήκαν κάποια δείγματα προϊστορικού Πολιτισμού στην Γερμανία ,κάποια άτεχνα δημιουργήματα που έδειχναν έλλειψη τέχνης και αισθητικής ,τους είπε : «Την εποχή που οι πρόγονοι μας κατασκεύαζαν πέτρινες γούρνες και πήλινα κιούπια, όλα αυτά τα αντικείμενα που ενθουσιάζουν τους προϊστορολόγους μας , οι Έλληνες έχτιζαν την Ακρόπολη».(από την σελίδα 103 του βιβλίου).


Την πράγματι εκπληκτική αυτή φράση του Χίτλερ την παραθέτουμε για πολλούς λόγους . Ένας είναι πως προέρχεται από έναν Γερμανό ,από το Έθνος που φαίνεται να δυσπιστεί ή να δυσφημεί τους σημερινούς Έλληνες .Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων , όταν έχουμε αυτήν την κραυγαλέα αλήθεια από έναν ηγέτη της Γερμανίας ,έναν προκάτοχο της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο οποίος την απευθύνει μάλιστα στους δικούς του ανθρώπους και οπαδούς ; Και μάλιστα προέρχεται από έναν οπαδό της Εθνικής-Φυλετικής  τους ανωτερότητας .


Ο πιο βασικός όμως λόγος είναι ότι αυτή η φράση επιβεβαιώνει και δικαιώνει όσους μιλούν για την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και την συνδυάζουν με την βαρβαρότητα στην οποία είχαν περιπέσει οι πρόγονοι των σημερινών μας εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τότε…έτρωγαν βελανίδια. Δεν είναι ούτε Ρατσισμός ούτε Σωβινισμός αυτή  η άποψη ,γι’ αυτό και την παραθέτουμε ,διότι προέρχεται από έναν  ξένο και όχι από Έλληνα. 


Τότε δηλαδή που οι πρόγονοι μας έχτιζαν την Ακρόπολη ,οι πρόγονοι των Γερμανών και των λοιπών Δυτικοευρωπαίων αρκούνταν σε γούρνες και κιούπια ,που σήμερα δεν μπορούν να κοσμήσουν με αξιοπρέπεια τα Μουσεία τους ,γι’  αυτό και επιλέγουν να προβάλουν όσα κατά καιρούς έκλεψαν από την Ελλάδα. Ας το ξέρουμε και να αγαπήσουμε πιο πολύ τον Πολιτισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου