ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

KΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ "ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ" ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!

Η Αθήνα γέμισε από "καταστήματα που αγοράζουν χρυσό και  "κάνουν" ευκολίες σε συνανθρώπους μας
που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.Συγκεκριμένα αγοράζουν οτιδήποτε αξίας διαθέτει ένα νοικοκυριό σε ευτελιστικές τιμές φέρνοντας μνήμες άλλων εποχών ( βλέπε Κατοχή) που ορισμένοι θησαυρίζουν εις βάρος των συνθρώπων τους.Λίρες ,χρυσός,ασημικά,αυτοκίνητα,σπίτια και οτιδήποτε είναι αξίας περνάνε στα χέρια τους με αντάλλαγμα λίγα ευρώ και ΄παράταση στην αγωνία του Έλληνα να σωθεί μέσα από την κρίση.Αυτά τα «καταστήματα» λειτουργούν σαν παρατράπεζες και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν χρήματα στους πολίτες που πράγματι πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες.
Είναι προφανές ότι οι πολίτες που καταφεύγουν εκεί για να πουλήσουν, π.χ., χρυσά αντικείμενα αγαπημένων προσώπων, το πράττουν όχι ασφαλώς γιατί το θέλουν, αλλά γιατί η ανάγκη τους οδηγεί εκεί.
Είναι επίσης σαφές ότι, όταν υπάρχει ανάγκη, το ξεπούλημα γίνεται όσο όσο (μιλάμε για «σκότωμα»), προκειμένου να υπάρξουν μετρητά -εννοείται χωρίς απόδειξη- κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται περί καθαρής εκμετάλλευσης του αγοραστή από τον πωλητή, με συμπεριφορές που συνήθως απαξιώνουν και ισοπεδώνουν την προσωπικότητά του τελευταίου.
Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που δέχεται ο πωλητής σε καμία περίπτωση δεν
ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία πώλησης των αντικειμένων, ενώ πολλές φορές τα αντικείμενα αυτά έχουν τεράστια συναισθηματική αξία.
Αυτό προκαλεί ενοχές στον πολίτη που αναγκάζεται να πουλήσει, ενώ τον κάνει να συνειδητοποιεί ότι με άλλο τρόπο, π.χ. με την εργασία του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, άρα συχνά οδηγείται, δυστυχώς, και στην κατάθλιψη.                                                                                                                                  
Τα χειρότερα.......έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου