ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κι όμως… είναι όλοι Έλληνες!

Το ‘παν και το ‘καναν ή καλύτερα… από τα λόγια την πράξη.
Την υπόσχεσή τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνά, τήρησαν πολίτες από διάφορές πόλεις της Ευρώπης.
Από την Γαλλία στη Μεγάλη Βρετανία και από την Γερμανία έως τη μακρινή Ισλανδία οι άνθρωποι δήλωναν… Έλληνες!

Ο κόσμος κατέκλυσε πλατείες και δρόμους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό, με το γενικό σύνθημα: «Είμαστε όλοι Έλληνες», υπό τον φόβο να μην δημιουργηθεί… δεδικασμένο με την αντιμετώπιση που έχει η Ελλάδα και εξαπλωθεί το φαινόμενο αυτό και στις δικές τους χώρες.

Στην ιστοσελίδα στο Facebook: «All we are Greeks! Saturday, February 18, International Day of Action», άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, εκτός από τα λόγια συμπαράστασης προς την Ελλάδα, ανέβαζαν αρκετές φωτογραφίες των πράξεών τους.

Από το Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ναντ, τις Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Εδιμβούργο ακόμα και σε ένα σχολείο από τη μακρινή Ισλανδία, οι πολίτες δήλωναν «Έλληνες».

«Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου», «Όχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις τράπεζες», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου