ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Αλίευσα από το facebook μία φωτογραφία η οποία μου έκανε εντύπωση και αναρωτήθηκα γιατί και με ποιο σκεπτικό γράφτηκε το συγκεκριμένο μήνυμα στον τοίχο.Βέβαια το καθεστώς της δικτατορίας δεν το έζησα όμως ακούω από μικρός διάφορα θετικά σχόλια  τα οποία συνεχώς πληθαίνουν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Χωρίς να ενστερνίζομαι απόψεις και σχόλια απλά θα ήθελα να παραθέσω γνώμες για να καταλάβουμε το νόημα της παράπλευρης φωτογραφίας:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ:" Όλοι κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα, η αστυνομία υπήρχε παντού,διάλεγε αυτούς που ήθελε και δεν πείραζε κανέναν εάν δεν δημιουργούσες πρόβλημα."
Όταν πληροφόρησαν τον Φράνκο (δικτάτορα της Ισπανίας) ότι έγινε δικτατορία στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν εάν υπάρχουν θύματα, όταν τον πληροφόρησαν πως όχι τότε αυτός  είπε με θαυμασμό "ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι Έλληνες έχουν δημοκρατία"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είχα γράψει στις 17 Ιουλίου 2010 για την ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕ έναντι των Ελλήνων και την αβάντα που παρέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας ακολουθώντας "Γκεμπελικές" μεθόδους προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού του λαού μας.
<<Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας είναι το κύριο θέμα απο την επόμενη των εκλογών παρόλο που ο νυν πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε προεκλογικά ότι ''λεφτα υπαρχουν'',μάλλον εννοούσε τα δικά μας,και ότι όλα βαίνουν καλώς.Δυστυχώς όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να έχουν πρόβλημα πλέον επιβίωσης.Το οικονομικό περιοδικό ΕΠΙΛΟΓΗ έκανε μια έρευνα-αναδρομή από που προήλθε αυτό το χρέος και ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση που πνίγει Ελλάδα κι Έλληνες.
1)ΧΟΥΝΤΑ: μηδενικό εξωτερικό χρέος ,32δις δραχμές εσωτερικό,παρεμπιπτόντως η Ιαπωνία έχει 0 έξω και 300% του ΑΕΠ κι όμως θεωρείται αξιόπιστη στους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους.
2)ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:απαρχή εξωτερικού δανεισμού,287δις χρέος μέσα κι έξω.
3)ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 11,8τρις δραχμές με αποκορυφωματο γνωστό ''ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ'' και τεράστια διαστολή των δημόσιων δαπανών.Κάποτε ο δημοσιογράφος Κ.ΚΟΛΜΕΡ τον ρώτησε: ''εσείς που είστε σπουδαίος οικονομολόγος δεν αντιλαμβάνεσθε ότι οδηγείτε τη χώρα σε κατάσταση εκτροπής απο πλευράς δημοσίου χρεους,και ότι θα αναγκαστούμε κάποτε να χρεοκοπήσουμε; Έχεις δίκιο απάντησε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αλλά όταν χρεοκοπήσουμε δε θα βρίσκομαι εν ζωή!!!!
ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ!!!
4)ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ(1990-1993 :11,8+11,75=23,55 ωραίο διπλασιασμό έκανε κι αυτός σε τρία χρόνια.
5)ΑΝΔΡΕΑΣ (1993-1996):23,55+6,011=29,6 τρις, έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι.
6)ΣΗΜΙΤΗΣ (1996-2004):απο 97,8δις ευρω στα 167,7 αυξηση 69,7δις ευρω.
7)ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (2004-2009):απο167,7 στα 272,3 άυξηση 104,6δις ευρω!!!!!!Ήθελε μεγάλη (αν)ικανότητα για να το πετύχεις αυτό.
8)ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:στους πέντε μήνες διακυβέρνησης πρόλαβε να προσθέσει 22δις ητοι 294 δις ευρω.
Πληροφοριακά το ΑΕΠ ανέρχεται στα  240 δις.Υπολογίζεται οτι το δάνειο ανατοκιζόμενο σε δέκα χρόνια  θα διπλασιαστεί!!!!!!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. >>
Αυτά είχα γράψει τότε και αναδημοσιεύω για να κατανοήσουμε καλύτερα την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας μετά το '74 και να την αντιπαραθέσουμε με τα οινκονμικά δεδομένα της δικτατορίας.
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το χωριό Μίλατο Λασιθίου ενάντια στο σχέδιο Καποδίστριας το 2003.Επίκαιρη, δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου