ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

SUGARTOWN:ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Έκπτωτος, μετά από γνωμοδότηση της ολομέλειας του νομικού συμβουλίου του Κράτους που υπέγραψε ο υπουργός εσωτερικών και αποκέντρωσης Χάρη Καστανίδη, είναι ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Η δράση του Χρονόπουλου και οι παράνομες δραστηριότητες του είχαν αποκαλυφθεί από το Κουτί της Πανδώρας. Ο Χρονόπουλος είχε απειλήσει δημόσια το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις αυτές.

Μέσα από ένα κλίμα σιωπής και συνενοχής των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η δημοσιογραφική έρευνα κατάφερε, όχι μόνο από το Κουτί της Πανδώρας αλλά και από το δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, να καταδείξει τα έργα και τις ημέρες του πρώην δημάρχου που αυτή τη στιγμή είναι υπόδικος για πάνω από 100 υποθέσεις. Το Χρονόπουλο είχε θέσει σε αργία με απόφαση του ο Γιάννης Ραγκούσης και η έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου είναι αποτέλεσμα νέων τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.

Να σημειώσουμε ότι τοπικοί παράγοντες και βουλευτές Ηλείας παρά τη δημόσια κατακραυγή και τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και του υπουργείου Εσωτερικών συνέχισαν να τον αντιμετωπίζουν ως δήμαρχο.

Πολλοί από αυτούς είναι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις του δημάρχου και υπόδικοι μαζί με αυτόν. Μέχρι τώρα πάντως η απόφαση της έκπτωσης δεν έχει δημοσιευτεί από τον περιφερειάρχη Τάκη Αποστολόπουλο στο διαδίκτυο όπως ορίζει ο νόμος.

ΑΠΟ «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»:
http://www.koutipandoras.gr/?p=9164
http://mnodaros.blogspot.com/2011/09/blog-post_5431.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου