ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΛΕΡ ΣΤΟ … FOCUS: ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ .!

” Καταραμένε Έλληνα,

Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ; Ισονομία και Ισότητα εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.
Γιατί να σε αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν με αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;”

(Φρίντριχ Σίλερ 1759-1805) Γερμανός συγγραφέας και ποιητής).
Που να φανταζόταν ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Σίλερ (1759-1805), όταν μ’ αυτό τον τρόπο εξέφραζε το
θαυμασμό του στην παγκόσμια πνευματική προσφορά της Δοξασμένης Ελλάδας μας, ότι κάποιοι απόγονοί του, διακόσια και κάτι χρόνια από το θάνατό του, θα προέβαιναν στη βλάσφημη ιεροσυλία να προσπαθήσουν να αποκαθηλώσουν τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, το μοναδικό αυτό σύμβολο και στολίδι του Παναθρώπινου Πολιτισμού .!

Είχαν, βέβαια προηγηθεί οι βέβηλοι του STATUS, ασχημονώντας πάνω σ’ ένα από τα σωζόμενα αριστουργήματα της Ελληνικής τέχνης, την Αφροδίτη της Μήλου, που κοσμεί, ως φωτοστέφανο, το περίφημο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι .! Αλλά φαίνεται ότι, επειδή ο πνευματικός κόσμος σ’ όλο τον Κόσμο δεν αντέδρασε με τον αποτροπιασμό και
την δυναμικότητα που έπρεπε, γι’ αυτό αποφάσισαν και προχώρησαν στη θρασύτατη αυτή ασχημοσύνη, που προσβάλλει τον Οικουμενικό Πολιτισμό και την Ανώτατη ανθρώπινη πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία !!!

Όχι ότι από τη χυδαιότητα τη δική τους θα καταποντισθεί και θα βουλιάξει η Ακρόπολις ! Αυτοί οι διεστραμμένοι αποδεικνύουν ότι, κολυμπάνε μέσα στις ακαθαρσίες του ανθελληνικού τους μίσους, της απύθμενης ζηλοφθονίας και των αβυσσαλέων κόμπλεξ τους ..! Η Ελλάδα, ούτε έπαθε ούτε θα πάθει τίποτε απ’ αυτούς! Σύντομα θα ανασυνταχθεί, γιατί ιστορικά πάντοτε απεδείκνυε ότι, στα δύσκολα φαίνεται η αξία της και ότι όταν περνάει απ’ το καμίνι, ξελαμπικάρει όπως το καθαρό χρυσάφι ! Αλλοίμονο σ’ αυτούς, τους τρομακτικούς απογόνους των Ούννων, του Αττίλα και του Χίτλερ που, όπως πριν από λίγες δεκαετίες, έτσι και σήμερα η πανανθρώπινη συνείδηση τους καταδικάζει για την φρικώδη Ύβρι τους στην εσχάτη των ποινών (!): Τους στιγματίζει ως ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ και ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!
VISALTIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου