ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Έφτιαξαν τους δρόμους οι Ιάπωνες σε έξι μέρες!

Εκτός από τα χιλιάδες θύματα αλλά και το ραδιενεργό θρίλερ που εξελίσσεται στην Ιαπωνία από τον σεισμό αλλά και το τσουνάμι, υπήρξαν και τεράστιες καταστροφές.Στις καταστροφές συγκαταλέγεται και το οδικό δίκτυο της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου».

Δρόμοι σμπαραλιαστήκαν αλλά και τους κατάπιε η γη στην κυριολεξία.
Οι Ιάπωνες, γνωστοί για την εργατικότητά τους, κατάφεραν μέσα στο δράμα τους να φτιάξουν το οδικό δίκτυο τους μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα χρειάστηκε να περάσουν μόλις έξι μέρες για να κάνουν τους δρόμους καινούργιους. Η παρακάτω φωτογραφία είναι άλλωστε μάρτυρας.Φυσικά, δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε πόσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εδώ στην Ελλάδα για να φτιαχτεί, τουλάχιστον ένας δρόμος…
Κοntiloforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου