ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ένα κενό βιβλίο στην κορυφή των best-sellers

Βιβλίο 200 σελίδων με τον τίτλο «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ;» ξεπέρασε σε πωλήσεις τον «Χάρι Πότερ» και τον «Κώδικα Ντα Βίντσι».

Τι σκέφτεται λοιπόν ένας άνδρας πέρα από το σεξ; Τίποτα. Τουλάχιστον αυτή είναι η απάντηση που δίνει με τρόπο ομολογουμένως γλαφυρότατο ένα νέο best seller.

Πολλά υποσχόμενος, ο τίτλος «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ;» μαγνητίζει το βλέμμα και εξάπτει την περιέργεια του αναγνωστικού κοινού. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως το βιβλίο με το συγκεκριμένο τίτλο βρέθηκε στην κορυφή των best-sellers του ιστοχώρου Amazon ξεπερνώντας σε πωλήσεις τον «Χάρι Πότερ» και τον «Κώδικα Ντα Βίντσι»;
Σε αντίθεση, ωστόσο, με τα λοιπά πυκνογραμμένα ευπώλητα, το «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ;» στις 200 σελίδες του, δεν περιλαμβάνει ούτε μισή λέξη. Άπαξ και προσπεράσει κανείς το πολλά υποσχόμενο εξώφυλλο, βρίσκεται αντιμέτωπος με το απόλυτο κενό, με 200 λευκές σελίδες, δείγμα πως οι άνδρες δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από το σεξ.
Η πλάκα είναι πως το εν λόγω βιβλίο διαθέτει και συγγραφέα, τον Βρετανό κωμικό Sheridan Simove, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος για την «συγγραφική» του επιτυχία. Να σημειωθεί άλλωστε πως όλα (η σύλληψη της ιδέας, η «συγγραφή» και η εκτύπωση του βιβλίου) ολοκληρώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις εννέα ημερών. «Αυτό είναι το πρώτο σουρεαλιστικό βιβλίο που φτιάχτηκε ποτέ», τονίζει ο ίδιος ο Simove ο οποίος μάλιστα φέρεται να ετοιμάζει και μια αναλόγως πυκνογραμμένη συνέχεια με τον τίτλο «Λόγοι να εμπιστεύεστε τους Πολιτικούς».

Πηγή
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου