ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Καταρρέουν οι δρόμοι της Ηλείας...

Βουνά που υποχωρούν σαν να είναι από άμμο. Δρόμοι που κόβονται σε χίλια κομμάτια, σαν να ήταν φτιαγμένοι από χαρτί. Το πάζλ των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων στους δήμους Ανδρίτσαινας ?Κρεστένων και Ζαχάρως αποσυντίθεται. Οι προσπάθειες των συνεργείων των δήμων πολλές φορές αποδεικνύονται πολύ αδύναμες μπροστά στην δύναμη της φύσης. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών προκάλεσε τεράστια προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο αλλά και σε γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύονταν ολόκληρες περιοχές. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον δρόμο από Ζαχάρω προς Αρτέμιδα και Μάκιστο, όπου ο δρόμος έχει κυριολεκτικά διαλυθεί αλλά και στην επαρχιακή οδό από Κρέστενα προς Ανδρίτσαινα. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Πλατιάνα, όπου υποχωρεί με γρήγορο ρυθμό ο Λαπίθας.
PYRGOSPRESS
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου