ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ "ΑΡΩΜΑ" ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα τον χειμώνα έχει περιοριστεί σε δύο-τρία μέρη που έλκουν τον χειμερινό τουρισμό και να παρατηρείται σε αυτά συνωστισμός στις αργίες και στα Σαββατοκύριακα με ότι συνεπάγεται αυτό ,όπως "τσιμπημένες" τιμές στα καταλύματα και στην διατροφή και αντί να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα καταλήγεις πίσω στη βάση σου όπως σχεδόν έφυγες.
  ¨Ενας εναλλακτικός προορισμός είναι η πανέμορφη ορεινή Κορινθία την οποία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πριν λίγες ημέρες και ομολογώ ότι με εξέπληξε .Ξεκινώντας από το Δερβένι και ανηφορίζοντας τον καλό δρόμο προς Φενεό περνάμε από την Ζάχολη που ενδείκνυται για καφέ και προμήθεια ντόπιων προϊόντων(τυριά,τσίπουρο κ.α.).
Συνεχίζοντας τον ανηφορικό δρόμο συναντήσαμε τα βουνά κάτασπρα, αριστερά και δεξιά του δρόμου πολλά χιόνια όμως ο δρόμος σαν να είναι καλοκαίρι πράγμα που σημαίνει ότι η Νομαρχία έχει κάνει καλά την δουλειά της.¨Επειτα από λίγα χιλιόμετρα βρίσκουμε την διασταύρωση που πάει προς Τρίκαλα Κορινθίας και η άλλη κατεύθυνση προς την πεδιάδα του Φενεού την οποία και διαλέξαμε.Αφού περάσαμε την Γκούρα και φθάνοντας στο Μεσινό πήραμε τον δρόμο προς την τεχνητή λίμνη Δόξας περνώντας ένα πανέμορφο τοπίο,όμως όταν φθάνεις στην λίμνη είναι κάτι που με λόγια δύσκολα περιγράφεται.Καταπράσινο,κυκλικό ορεινό σύμπλεγμα και στην μέση η λίμνη Δόξας με τα κρυστάλλινα ,παγωμένα νερά της να  σου μαγνητίζουν το βλέμμα.Εκεί  συναντάς μέσα στην λίμνη το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ πιο πάνω βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι, και παραδίπλα μπορείς να προμηθευτείς από παραγωγούς μέλι,τυριά,βότανα,ψωμί κ.α.
Επιστρέφοντας στο Μεσινό γευματίσαμε στην πολύ καλή ταβέρνα "Το Χωριάτικο"με πολύ ωραία πιάτα και πίτες.Συνεχίζοντας στον δρόμο προς Στυμφαλία σταματήσαμε για λίγο χιονοπόλεμο και έπειτα για καφέ και γλυκό στην ορεινή και χιονισμένη Καστανιά με την πολύ ωραία θέα.
Το ταξίδι συνεχίστηκε περνώντας δίπλα από την λίμνη Στυμφαλίας που λογω ότι είναι γεμάτη "τσιποκάλαμα" μας ήταν αδιάφορη και έτσι συνεχίσαμε μέσα από τον κάμπο της με προορισμό την Αθήνα δια μέσω Κιάτου.
¨Ηταν ένας ενδιαφέρον χειμωνιάτικος προορισμός που οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν κάτι παραπάνω από θετικές και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναεπισκευτούμε,αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου