ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μετά από μακρά σιωπή ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα και στο περιοδικό Crash για όσα έγιναν στη χώρα, τα πεντέμισι χρόνια που κρατούσε ο ίδιος τα ηνία.
Ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει απογοητευμένος και έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή.

"Θα γράψω ένα βιβλίο, μια ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο" εξομολογείται στον Γιώργο Τράγκα και προσθέτει: "Εγώ τελείωσα, θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη".
Στην προτροπή του δημοσιογράφου να μιλήσει απαντά ότι θα το κάνει "όταν έρθει η ώρα", ενώ δηλώνει ότι το σκέφτεται για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για βουλευτής.
Οι νταβατζήδες...
Για πρώτη φορά ο Κώστας Καραμανλής, μιλάει και για την περίφημη φράση του περί "νταβατζήδων", που είχε πει σε γνωστό σουβλατζίδικο της Αθήνας, ενόψει του νομοσχεδίου για τον βασικό μέτοχο.
"Οι ενδιαφερόμενοι κινητοποίησαν τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στην Ευρώπη, την Μπούικ, τη Χόχτιφ και άλλες, που με τη δύναμή τους μπλόκαραν στις Βρυξέλλες το νομοσχέδιο. Μας απείλησαν ότι θα μας κόψουν τις επιδοτήσεις. Τι να έκανα" αποκαλύπτει στο περιοδικό ο τέως πρωθυπουργός.
Το βέτο στο Βουκουρέστι
Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρεται με περηφάνια στην στάση της κυβέρνησης του στο Βουκουρέστι, όταν έθεσε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Μάλιστα αποκαλύπτει πως είχε έντονη αντιπαράθεση με την Καγκελάριο της Γερμανίας για αυτό το θέμα..
"Τα επιχειρήματα που μου λέτε για τη μη είσοδο των Σκοπίων είναι ακριβώς τα ίδια που μας λέγατε για να εισέλθει η Κύπρος στην ΕΕ" φέρεται να του είπε εκνευρισμένη η Άγκελα Μέρκελ.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Ο Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζει φίλο του τον Νικολά Σαρκοζί και αναφέρεται με συγκίνηση σε μια συνάντησή του με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο την εποχή του Σχεδίου Ανάν.
"Βρεθήκαμε οι δυο μας και του είπα πως θα τον στηρίξω σε ό,τι αποφασίσει"
Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, ο τέως πρόεδρος της Κύπρου απάντησε: "Ξέρεις είμαι γέρος και άρρωστος. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιο πράγμα για τον τόπο μου".
"Είσαι γέρος και άρρωστος, αλλά και πολύ μάγκας" ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμανλή.
Για το Βατοπέδι
Αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, επιμένει ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά για λάθος χειρισμούς, ενώ διαψεύδει τα σενάρια, που τον ήθελαν να βοηθά τους Βατοπεδινούς μετά από παράκληση του Τάσσου Παπαδόπουλου.
"Ποτέ ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν μου ζήτησε τίποτα" λέει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προσωπικές του ευθύνες τονίζει ότι πίστευε πως η υπόθεση δεν τον άγγιζε.
"Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά. Πήγαινε να δεις που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη" δηλώνει.
Επίθεση για την οικονομία
Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του υπήρχε κρίση ελλείμματος, αλλά όχι δανεισμού και σημειώνει ότι αυτό έγινε μετά.
"Για ποια μέτρα μιλούν αυτοί που έφευγαν από τα τραπέζια του διαλόγου;" διερωτάται, αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση και τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ
.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου