ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Την άποψη πως τόσο η Ελλάδα, όσο και η Πορτογαλία ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ και πως μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν προς το συμφέρον τους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ivan Miklos.
  Ο Σλοβάκος υπουργός έκανε πάντως λόγο για μια μακροπρόθεσμη εξέλιξη, επιμένοντας όμως πως η δομή, οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των οικονομιών των δύο αυτών χωρών δεν «ταιριάζουν» με το σύστημα της Ευρωζώνης.
Ο ίδιος δήλωσε πως όσα έχουν αποφασισθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης «δεν είναι επαρκή».
Την ίδια ώρα η γερμανική Deutsche Bank προχώρησε στη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης που απέχει από την «επίσημη γερμανική θέση» της κυβέρνησης Μέρκελ, στο βαθμό που κάνει λόγο για αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου και για πιθανή αναδιάρθρωση των χρεών Ελλάδας και πιθανότατα Ιρλανδίας, αλλά και στην πρόβλεψη ότι σύντομα η Πορτογαλία θα καταφύγει στονευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου