ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Γιατρός με ποδιά και τσόκαρα... σε ταξί!!!!

Πολλά είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, άλλα ιδιαιτέρως σοβαρά, άλλα λιγότερο. Αν εστιάσει κανείς στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, όμως, θα δει περιπτώσεις που μπορεί να προκαλούν αγανάκτηση αλλά ενδεχομένως και... γέλιο!
Ας εστιάσουμε στα Κέντρα Υγείας Ζαχάρως και Γαστούνης. Στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάποια διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο του Πύργου για δευτεροβάθμια περίθαλψη, προβλέπεται συνήθως συνοδεία γιατρού, ιδίως σε σοβαρά περιστατικά.
Ο γιατρός λοιπόν, με την ιατρική του περιβολή, την ειδική φόρμα και τα ειδικά τσόκαρα που φορούν στα νοσοκομεία, επιβιβάζεται στο ασθενοφόρο και μεταβαίνει τριάντα χιλιόμετρα μακριά, στο νοσοκομείο του Πύργου.
Αφού αφήσει τον ασθενή στο νοσοκομείο, ο ρόλος του ως γιατρός διακομιδής τελειώνει. Ωστόσο, το ζήτημα της επιστροφής του στη θέση του, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ή Ζαχάρως, πρέπει ο ίδιος να το επιλύσει, αφού το ΕΣΥ δεν προβλέπει πώς αυτός θα επιστρέψει στη θέση του!
Συνήθως οι γιατροί παίρνουν ταξί, πληρώνοντας από την τσέπη τους ένα ποσό όχι και τόσο ευκαταφρόνητο, όμως αυτό δεν είναι λύση. Ούτε λύση είναι να... παίρνει το λεωφορείο. Φαντάζεστε τον γιατρό στο λεωφορείο με το τσόκαρο «γκάπα γκούπα» και με τη λευκή ποδιά; Όπως και να έχει όμως το πράγμα, η λύση πρέπει να δίνεται από το ΕΣΥ. Ενδεχομένως με ένα αυτοκίνητο «stand by» για κάθε έκτακτη περίπτωση. Αλλά... εδώ δεν έχουμε ασθενοφόρα!
Πηγή: Iliatora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου