ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Είναι γεγονός ότι οι κινήσεις της Εκκλησίας πολλές φορές εκπλήσσουν και ότι η ανυπολόγιστη περιουσία της θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον Ελληνικό λαό ακόμα και με το αζημίωτο (τόκοι) μέσα σε λογικά πλαίσια και όχι να είμαστε αιχμάλωτοι του ΔΝΤ και της Τρο'ι'κας αφού άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιουσίας προέρχεται απ'ο τον ίδιο τον Ελληνικό λαό (δωρεές ,εράνους κ.λ.π).
Την ώρα λοιπόν που έρχεται δύσκολος χειμώνας για πολλούς Έλληνες η Εκκλησία της Ελλάδος ενισχύει τις επενδυτικές της δραστηριότητες. Δείτε πως:
Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. 
Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας (φωτογραφία) και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση». 
Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται

Και μετά ψάχνει η Εκκλησία να βρεί γιατί απομακρύνονται οι πιστοί από τους κόλπους της.
ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου