ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΕΨΑΝ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ!!!!!!!

Σίγουρα  κάτι περισσότερο από αυτό  που τελικά πήραν, αναζητούσαν  οι άγνωστοι διαρρήκτες που  «τρύπωσαν» σε ένα σπίτι στο χωριό Βαρβάσαινα της Ηλείας. Ωστόσο, δεν είπαν «όχι» στο… στιφάδο που βρήκαν, καθώς φαίνεται ότι ήταν μέλη της σπείρας των… πεινασμένων που έχουν γίνει εφιάλτης στην περιοχή!

      Οι  δράστες έκαναν άνω- κάτω το σπίτι, αναζητώντας χρήματα και χρυσαφικά, αλλά οι ιδιοκτήτες τους… απογοήτευσαν καθώς δεν είχαν τίποτε πολύτιμο. Είχαν, όμως, ετοιμάσει μια κατσαρόλα με νοστιμότατο… στιφάδο, την οποία πήραν μαζί τους οι δράστες τόσο για να διασκεδάσουν την αποτυχία τους και να… εκδικηθούν τους ενοίκους, όσο και για να γεμίσουν τα άδεια τους στομάχια!

     Στο  ίδιο χωριό, πριν από λίγους μήνες, οι ίδιοι πιθανότατα διαρρήκτες είχαν «χτυπήσει» μια ψησταριά, από την οποία είχαν κλέψει γύρω στα 500 σουβλάκια, μπίρες και κρασί! Τελευταία, μάλιστα, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για κλοπές πουλερικών από τα κοτέτσια της περιοχής!
  Το νου σου Μήτσιο Πάπαρη έρχεται η σειρά σου!!!!!

1 σχόλιο: