ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

TO MΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1930

Μετα απο πολυ χρονο και δυσκολιες ειμαι στην ευχαριστη θεση να δημοσιευσω μια κατοψη-σχεδιαγραμμα του χωριου μας που δειχνει τη θεση των σπιτιων και αριθμωντας τα να αντιστοιχιζεται ο εκαστοτε ιδιοκτητης.Οι περισσοτεροι συνεχιζουν μεσω των απογονων τους ,υπαρχουν ομως και αρκετοι που δεν υπαρχουν ειτε γιατι εφυγαν ειτε γιατι δεν αφησαν απογονους και αυτο κανει αυτη την ερευνα  σημαντικοτερη.Τελος θα ηθελα να αναφερω την πολυτιμη βοηθεια του πατερα μου ΗΛΙΑ Δ. ΖΕΡΒΑ που χωρις τη βοηθεια του δεν θα ειχα καταφερει τιποτα.Το αφιερωνω σε ολους εμας τους απογονους του χωριου μας που πρεπει να μαθαινουμε το παρελθον μας γιατι σιγα-σιγα ολα χανονται!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου