ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

O ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΒΟΥΡΙΩΝ

Μεγαλη αναστατωση προκαλεσε ,κατα την παραμονη του στο χωριο μας, ο Μιχαλης Γ. Ζερβας στις αποικιες καβουριων με αποτελεσμα να αποτελεσουν ειδος προς εξαφανιση.Σ' ερωτησεις συμπατριωτων μας τι τα κανει τοσα που πιανει απαντουσε οτι "τα ψηνουμε και τα τρωμε με μακαρονια" (τι να φας απο τοσο μικρα που ειναι).Μετα απο παροτρυνση μου τα επιανε και τα αφηνε υστερα απο δυο μερες ενω τις ετοιμογενες καβουρινες δεν τις πειραζε.Το "κυνηγι" ξεκινουσε απο τις 7πμ και τελειωνε στις 10μμ με πολυ παθος μ' αποτελεσμα να φοβαμαι οτι του χρονου δεν θα δουμε καβουρια στα ματια μας αλλα ευτυχως ηρθε η ωρα να φυγουμε και να γλυτωσουμε κι εμεις και τα καβουρια.Του χρονου παλι υποσχεται ο Μιχαλης θα επιστρεψει δριμυτερος!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Και εγω οταν πηγαινα στο χωριο σαν το Μιχαλη,στο ποταμι και στις στερνες εκανα το ιδιο!!!μονο που δεν ξεραμε και χωναμε το χερι στις τρυπες!Μπραβο Μιχαλακη.
    Υ.Γ οι μεγαλυτεροι ξεχωριζαν τις τρυπες των καβουριων απο των Φιδιων!!!!!!!!!!!!

    Δ Γαλανοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα καβουρια εχει και μεγαλη αγαπη και ο νικος ζερβας του δ.που οταν τα πιανη τα βραζει στο κατσαρολι με τα αυγα .και τα τρωει με ευχαριστηση οπως βεβαια μεγαλη αγαπει εχει και η γιωργια ζερβα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή