ΤΡΥΠΗΤΗ(ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ 'Η ΙΣΟΒΑ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ

 Ειναι γνωστο οτι απο αυριο ισχυει η απαγορευση του καπνισματος σε ολους τους δημοσιους χωρους εκτος απο τα Καζινο και τα κεντρα διασκεδασης ανω των 300τ.μ.που δοθηκε παραταση εως την 1η Ιουνιου 2011.Τα προστιμα ειναι απο 50-500 ευρω για τους  παραβατες  και απο 500-10000 ευρω για τα καταστηματα που δεν συμορφωθουν με το μετρο.Ποσοι ομως γνωριζουμε οτι  το μετρο αυτο ισχυει  με διαταγμα επι Οθωνα ;  Ας δουμε ομως τι ελεγε αυτο το περιβοητο διαταγμα:

                                                     ΔΙΑΤΑΓΜΑ
   Περι απαγορευσεως του καπνιζειν εντος των δημοσιων γραφειων και καταστηματων.
                                                        ΟΘΩΝ
                                               ΕΛΕΩ    ΘΕΟΥ
                                   ΒΑΣΙΛΕΥΣ   ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΟΣ
   Θελοντες να προλαβωμεν οσον ενεστι τα εξ ενδεχομενων πυρκα'ι'ων δυστυχηματα, επι τη   προτασει  του Ημετερου επι των Εσωτερικων Υπουργου, αποφασισαμεν και διαταττομεν.
   Α. Απαγορευεται η χρησις του καπνιζειν ειτε δια καπνοσυριγκων (τσιμπουκιω-),ειτε δια σιγαρων, εις παντας εν γενει τους υπαλληλους και υπηρετας του Κρατους εντος των δημοσιων γραφειων και καταστηματων.
   Β.  Η απαγορευσις αυτη επεκτεινεται και εις παντα αλλον προσερχομενον εις τα ειρημενα καταστηματα και γραφεια  χαριν υποθεσεως η αλλης τινας αιτιας.
   Γ.  Ο Ημετερος επι των Εσωτερικων Υπουργος θελει δημοσιευσει και εκτελεσει το παρον Διαταγμα.   
   Εν Αθηναις την 31 Ιουλιου 1856
                                    Εν  ονοματι του  Βασιλεως
                                         Η Βασιλισσα
                                           ΑΜΑΛΙΑ
Αυτο ηταν λοιπον το ''επικαιρο'' διαταγμα το οποιο αλιευσα απο το blog: istorikesphotografies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου